Je plukt in Nederland wat biologisch fruit, koopt wat mango’s uit Peru en pureert dit in een blender. Een beetje tarwegras erbij en je hebt Rootz purefruits, een heerlijk gezond drankje in een glazen flesje. Rootz is er in twee smaken: appel, zwarte bes & tarwegras óf mango, appel, banaan & tarwegras.
flesjes.jpg
Rootz is bedacht door Deborah Post. Toen zij ging studeren verhuisde zij van het platteland naar Rotterdam. Daar verbaasde zij zich over de leefstijl van haar leeftijdgenoten. Ze wilde hen graag eens laten kennismaken met de smaak van puur fruit. Ze begreep wel dat ze dan iets eenvoudigs moest bedenken: ‘gezond’ en ‘puur natuur’ moesten gecombineerd worden met modern gemak. En zo ontstond in 2006 Rootz.

Het bijzondere is dat alle vruchten in Rootz rijp van de boom komen. De zon zit erin en dat geeft de vrucht extra geur en smaak. Ook de mango’s uit Peru zijn biologisch en zijn rijp geplukt. Ze worden ter plekke gepureerd.
 
In Rootz zit ook tarwegrassap, dit is sap van de jonge tarweplant. Het is één van de rijkste natuurlijke bronnen van vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen. Verder zitten er geen suiker of andere toevoegingen in Rootz.
Het fruit wordt op de ouderwetse manier geweckt en is daardoor houdbaar zonder koeling.

Deborah wil graag dat mensen bewuster en gezonder gaan leven. Daarom reist zij soms ook met kisten vol fruit langs scholen in Nederland. Daar laat ze de kinderen zien hoe je zelf fruit kunt pureren en er een lekker drankje van kunt maken.

Rootz purefruits is op steeds meer plaatsen te koop: in biologische supermarkten, bij een aantal benzinestations, in school- en bedrijfskantines. Én via enkele webshops. Kijk op de website waar je moet zijn!