banner_h-racer_landscape.gif

 De H-Racer is de kleinste waterstofauto ter wereld. Het is de miniatuurversie van waterstofauto’s die autofabrikanten nu ontwikkelen. Het autootje bevat alle basisonderdelen waarmee ook echte waterstofauto’s zijn uitgerust.

Het tankstation dat erbij zit produceert zelf kleine hoeveelheden waterstof waarmee je de tank in de H-Racer kunt vullen. Waterstofproductie gebeurt  door elektrolyse met elektriciteit van een zonnepaneel (of 2 batterijen als er geen zonlicht is). Het water splitst in waterstof en zuurstof. Je ziet zuurstof belletjes in het water naar boven ontsnappen en de waterstoftank van de H-Racer langzaam voller worden. Er is maar weinig waterstof nodig om de auto te laten rijden. De enige uitstoot is puur water.

Nu nog een leuk speeltje voor liefhebbers, maar hopelijk dé auto van de toekomst!

De H-racer en andere waterstofautootjes zijn te koop via Geos Energie. Op de site is ook te zien wat er allemaal mogelijk is met waterstof.