Heb je nog geen vakantie bestemming uitgezocht? Kijk dan eens of je een leuke camping, huisje of hotel met een groene sleutel kunt vinden.  

De groene sleutel ofwel GREEN KEY is een keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche. Als een camping of andere accommodatie de GREEN KEY mag voeren geeft dat aan dat ze zich extra inzetten voor het milieu. Op de site van de  Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit vind je per provincie een overzicht van de accommodaties met een groene sleutel in Nederland.

In totaal zijn er meer dan 450 accommodaties in Europa. Met name in Frankrijk en Denemarken is de groene sleutel populair. Voor accomodaties in deze landen kun je terecht op de internationale site. Onder het kopje “countries” vind je de accommodaties in de andere landen.

GREEN KEY is onderdeel van FEE, de internationale stichting voor milieu educatie die ook de Blauwe Vlag voor schone stranden en jachthavens beheert.

burgers-zoo.jpg

Nieuwe certificaathouders in Burgers Zoo