Tsja, zou je zeggen, dat hebben ze toch allemaal?

Maar nee, deze voetafdruk van Timberland schoenen geeft aan wat voor beslag de schoen legt op grondstoffen en milieu. Ook geeft de voetafdruk weer of er overal in de productie-fabrieken eerlijk en veilig wordt gewerkt. Dit staat allemaal op het label van de schoenendoos, zie ook een online voorbeeld (in het engels).

Je kunt de hele collectie met o.a. laarzen, sportschoenen en bootschoenen uitgebreid bekijken op de website. Bestellen in de webshop gaat helaas niet, omdat ze niet internationaal versturen. Wel zijn er enkele Timberland winkels in Nederland in Almere, Amstelveen, Amsterdam,  Den Bosch, Den Haag, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Voor de exacte adressen kun je kijken op de “Store locator” van Timberland.

Zo kun je toch nog zorgen voor een kleine voetafdruk, ook al heb je maat 46!