Ontwerpster Lotte van Laatum ontwikkelt als zelfstandig ontwerper producten die positief bijdragen aan mens, natuur en maatschappij. Made in Peru is een project in samenwerking met de weefwerkplaats van de familie Yurivilca in Lima, Peru. peru_polloverkoop.jpg

Samen met de familie Yurivilca heeft Lotte gewerkt aan nieuwe producten die de werkplaats een nieuwe impuls kunnen geven. Door verschillende tradities van de weefwerkplaats te combineren ontstaat een Peruaans product dat dicht bij de werkplaats en de familie staat maar dat ook past op nationale en internationale markt.

De traditionele Peruaanse dekens zijn het uitgangspunt geweest voor de nieuwe collectie knuffelkussens voor kinderen. De dekens zijn gecombineerd met de vormen van de Nascalijnen, die te vinden zijn ten zuiden van Lima. Het resultaat is een origineel knuffelkussen, zoals deze “Pollo” (zie afbeelding).

De Pollo en andere fraaie knuffelkussens zijn rechtstreeks te bestellen bij Lotte per email. Bezoek voor meer informatie haar website. Wie weet spreken ook haar African Skin of Hollands Hout producten je aan …