leckere.jpgBij zomerse temperaturen past ook een lekker blond biertje. Bijvoorbeeld van brouwerij de Leckere in de Meern. De Leckere is in 1997 opgericht door een vriendencollectief in Utrecht. Alle producten van de Leckere zijn 100% gecertificeerd biologisch. De bieren worden gebrouwen op een ambachtelijke en milieuvriendelijke manier.

Ga je met koninginnedag op bezoek bij vrienden of familie? Neem dan zo’n feestelijke oranje geschenkverpakking blond bier mee getiteld “B-tje Oranje”.
Het B-tje is een fris, iets fruitig, licht en zoetig bier. Goudblond van kleur en met een alcoholpercentage van 5,2%.

De bieren van De Leckere zijn te koop in natuurvoedingswinkels, bij de Plus supermarkt, de bierspeciaalzaken, de Mitra slijterijen en in sommige horecagelegenheden.
Je kunt het bier ook bestellen via de website van Haver tot Gort. Haver is een initiatief van HAnnah en VERa, twee vrouwen met liefde voor lekker en biologisch eten. Omdat sommige producten bij de biologische winkel prijzig zijn, bestellen zij sinds enige tijd bij een biologische groothandel. Het voordeel dat ze hiermee halen geven ze bijna helemaal aan hun klanten. Je kunt producten via de website bestellen en dan bij een haverpunt bij jou in de buurt ophalen. Kijk op de site voor meer informatie.