bamboevloer.jpgOp zoek naar een parketvloer? Denk eens aan bamboe!
Bamboe parket is een mooi alternatief voor een hardhouten vloer. Bamboe is een grassoort die verhout en razendsnel groeit. Het belangrijkste bamboereservoir is in China. Hier groeit de reuzenbamboe. De Chinese naam voor deze bamboesoort is Moso. En zo heet ook het Nederlandse bedrijf dat er parketvloeren van maakt.

Door de fijne structuur is Moso goed geschikt voor vloeren en meubels. Moso groeit in uitgestrekte oerbossen épanda.jpgn op plantages. In het groeiseizoen groeit de reuzenbamboe 30 cm tot 50 cm per dag. De stammen kunnen 15 tot 30 meter hoog worden, met een omtrek van 35 cm of meer. Ieder jaar kan ongeveer een derde van de bamboe worden gekapt, zonder dat het bos kleiner wordt.
De MOSO-oogst is ook niet schadelijk voor de pandabeer. De panda eet namelijk vooral van de lage soorten bamboe.
MOSO gebruikt bovendien alleen bamboe van plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies liggen ver van de panda-regio.