Het merk Simple heeft een duurzame schoenenlijn op de markt gebracht genaamd “Green Toe collectie”.    Deze collectie bevat een serie dames en heren casual sportschoenen. De modellen bestaan voor een groot deel, of helemaal, uit natuurlijke materialen zoals;   jute, wol, linnen, bamboe linings, natuurrubberzolen of zolen gemaakt van gerecyclede autobanden. 

simple_jane.jpg

De oprichter van Simple Shoes ®, ‘ a nice little shoe company’  uit Santa Barbara, California is  Eric Meyer. Deze ergerde zich in het begin van jaren ’90 aan het feit dat hij geen casual sportschoenen kon kopen. Zo goed als alle ‘sneakers’ waren voor sportief gebruik bedoeld en voorzien van gels, airs, pompsystemen etc. Meyer besloot om van de nood een deugd te maken en zelf zijn eigen sportieve vrijetijdsschoenen te ontwerpen.

De eerste Simple® schoen, de Barney, dateert uit 1991 en was meteen een succes. Het tweede model, de Old School Sneaker, werd een nog grotere hit. Deze schoen werd namelijk de favoriete schoen onder skaters en surfers.  De Simple Shoes® collectie is sindsdien blijven groeien met nieuwe modellen en gebruik van nieuwe materialen. In 2004 werden de Simple designers zich bewust van de klimaat veranderingen en  beseften hier iets aan te moeten doen. In 2005 resulteerde dit in de introductie van  de Green Toe collectie.

Simple is hiermee een voorloper op het gebied van duurzaamheid in de schoenenindustrie. De Green Toe collectie is niet online te koop. Maar in tal van winkels door heel Nederland kun je ze kopen. Kijk op de website om een winkel in Nederland te vinden.