Vandaag start in Winkelcentrum Heuvel Galerie in Eindhoven een supermarkt met een volledig biologisch en ecologisch assortiment: Bio-Planet. De supermarkt is van de Belgische firma Colruyt. In de winkel zijn meer dan dan 5.000 uiteenlopende biologische producten te koop. Ook is er een aparte versafdeling voor groenten en fruit en een slagerij met vers (niet verpakt) vlees uit Bastenaken in de Belgische Ardennen. Volgens de directeur van Colruyt zijn mensen zich steeds meer bewust van het milieu en van de ethische asprecten van voeding. “Maar misschien nog wel het meest belangrijke is de groeiende aandacht voor de oorspronkelijke, natuurlijke smaak, zonder pesticiden.”
Bio-Planet heeft niet de primeur als Bio Supermarkt in Nederland. Ekoplaza opende al eerder vestigingen in Alkmaar, Bussum en Veenendaal.