schaatsen.jpgIn maart 2007 organiseert Footsteps in Asia in samenwerking met de Stichting Weissensee de Alternatieve Elfstedentocht in Mongolië. Het is een van de bijzondere reizen die je kunt maken met deze reisorganisatie. Je kunt er bijvoorbeeld ook terecht voor kookreizen en spirituele reizen…

Footsteps in Asia is een maatschappelijk verantwoorde reisorganisatie die reizen organiseert naar China en Mongolië. De reisorganisatie wil bijdragen aan duurzame ontwikkeling en aan het behoud van flora en fauna in deze landen. Bovendien a_schaatsenhuvskol.jpgwil zij werken aan de verbetering van de levensstandaard van vooral de mensen op het platteland. Het doel is onder meer de migratie naar de steden tegen te gaan. Hoe doet Footsteps in Asia dat? Bijvoorbeeld door gemeenschappen en nomaden rechtstreeks te laten profiteren van de reizen. Footsteps in Asia maakt bijvoorbeeld gebruik van lokale gidsen en de toeristen overnachten bij nomaden en in boerengemeenschappen. De mensen ter plekke krijgen ook de mogelijkheid hun handicrafts te verkopen.
Footsteps in Asia brengt toeristen ook altijd in contact met een van de hulpprogramma’s van Khadag, de Nederlands Mongoolse Cultuur Stichting.

Alles over de alternatieve elfstedentocht in Mongolië lees je op de website van Stichting Weissensee. De voorlichtingsavond is op woensdag 28 februari in De Meern.