Patagonia is ontstaan uit een bedrijf dat gereedschap voor klimmers maakte. Tegenwoordig maakt het kleding voor tal van buitensporten. Dat wil zeggen voor de “stille” buitensporten, waar geen motor aan te pas komt. En voor sporten waar geen grote massa’s mensen aan meedoen, maar waarbij je nog in contact komt met de natuur.

Vanuit de passie voor mooie en ruige natuur wil Patagonia de natuur op verschillende manieren helpen beschermen.
Allereerst is de goed ogende kleding sterk en gaat ze lang mee.  Maar er is meer. Zo is de kleding vaak gemaakt van gerecycled polyester en gebruikt Patagonia alleen organisch katoen. Op de website staat nog veel meer informatie over de materialen die ze gebruiken, zoals schoeisel waarin gerecycled rubber is verwerkt. Verder steunt Patagonia regelmatig milieu campagnes, zoals op dit moment een campagne voor de oceanen.

De kleding van Patagonia is in Nederland te koop bij de Zwerfkei.  Nee, niet online. Je moet er voor naar Woerden.

patagonia_oceaan2.jpg