Fair 21 verkoopt leuke, betaalbare dames- en herenkleding, tassen en accessoires die aan twee voorwaarden moeten voldoen:
– Ze moeten op een sociaal verantwoorde manier zijn gemaakt;
– Ze moeten op een milieuvriendelijke manier zijn gemaakt.
Op de website kun je per product zien waar het is gemaakt, hoe de stof is gemaakt en welke verf er is gebruikt. Zo is de rode riem in de damescollectie gemaakt van gerecycled plastic. het materiaal is verwerkt in drie ateliers in kampongs (woongemeenschappen) in Denpasar-Bali, Indonesie. Van het plastic snijden ze shirts_bedrukt.jpgdaar repen, die ze later in elkaar vlechten. Eenderde deel van de verkoopprijs van de riemen komt rechtstreeks bij deze mensen en de kampongs terecht. Hiermee kunnen ze daar weer nieuwe werkplaatsen, ateliers en projecten opzetten.

Bijzonder is ook dat je de Fair 21- shirts op een milieuvriendelijke manier kunt laten bedrukken. Je moet dan wel minimaal 10 stuks bestellen.