Sokken vrouw mei 2013-800

Vrolijke vrouwensokken bij Meer dan Mooi

De meeste sokken zijn gemaakt van katoen of synthetisch materiaal, maar eigenlijk is er een materiaal dat daarvoor veel meer geschikt is: bamboe. We leggen je 7 keer uit waarom. En daarna… doe jij de bamboe!

1. Extra absorberend
Wist je dat bamboe 3x meer vocht opneemt dan katoen? Onnodig te zeggen dat goed vocht kunnen opnemen voor sokken vereiste nr. 1 is.

2. Schimmelwerend
Okee, dit gaat over sokken, dus ook over voeten, zweet en andere dingen die je misschien niet zo smakelijk vindt. Veel mensen hebben er echter last van: voetschimmel. Bamboe bevat van nature stoffen die schimmelwerend en anti-bacterieel zijn. Voor mensen met gevoelige voeten zijn bamboesokken een must.

3. Bye bye stinksok
De combinatie van een hoger absorbtievermogen en een anti-bacteriële werking zorgt ervoor dat bamboesokken minder snel een euh… sokkengeurtje hebben. U begrijpt vast wat ik bedoel.

4. Zacht als zijde
De vezel van bamboe is van nature rond. Dat maakt bamboe zachter dan katoen. Je kunt gerust zeggen dat bamboe zo zacht is als zijde, maar wel een stuk duurzamer.

5. Milieuvriendelijk
Zeker niet onbelangrijk: de teelt van bamboe is veel milieuvriendelijker dan de teelt van katoen. Bamboe groeit vanzelf en heeft geen irrigatie of kunstmest nodig. Doordat enkel de zijtakken worden gebruikt voor het maken van kleding, kan de bamboe zelf gewoon blijven staan. En dat voorkomt weer erosie van de bodem.

6. Kleur aan je voeten
Bamboesokken vind je in alle kleuren en motiefjes. Vrolijke stipjes of effen zwart? Voor elke dagoutfit kan je bijpassende bamboesokken scoren.

7. Tienertip!
Wie tieners heeft zal beamen dat een garderobe echt niet langer dan 1 seizoen meegaat en dat dat handen vol geld kost. Op sokken kan je in ieder geval besparen! Er bestaan bamboesokken met zoveel lycra, dat er 1 maat is voor 37-41 en 1 maat voor 41-46. Laat die voeten maar groeien, de sokken kunnen nog wel een jaartje mee.

Marijke deed de sokkentest ((c): Project Natural Beauty)

Marijke deed de sokkentest ((c): Project Natural Beauty)


Proefkonijn Marijke

Hoe een product in het echt bevalt, leer je pas door het te proberen. Daarom deden Marijke van Project Natural Beauty en haar partner de sokkentest. Het verslag daarvan lees je in Marijke’s blog.Bamboesokken bestaan in verschillende prijzen. Bij Meer dan Mooi vind je niet alleen bamboesokken voor vijf euro, maar ook jurkjes in bamboe van Miss Green en Komodo.