Ik heb ‘m zelf gegeten en ik kan je zeggen: Deze reep is bijzonder. Bijzonder lekker en net een tikje anders met het vleugje kruidkoek en speculaas. En bijzonder omdat je met deze reep het werk van Solidaridad met cacaoboeren in Ghana ondersteunt. Dat is hard nodig  want de wereldwijde vraag naar cacao groeit hard, terwijl de groei van de cacaoproductie stagneert. Door armoede, conflicten, slechte arbeidsomstandigheden en verouderde landbouwtechnieken loopt de cacaoteelt gevaar. Als we niets doen kunnen steeds minder boeren er een inkomen mee verdienen en wordt chocola schaars.

De duurzame cacao uit Mantukwa in Ghana wordt ambachtelijk verwerkt tot chocola door de Chocolatemakers in Amsterdam-Noord. Hoe ze dat doen? Ga naar www.fortheloveofchocolate.nl/filmpje en zie de chocolade stromen.

Door deze reep te eten of cadeau te doen met de feestdagen, steun je Solidaridad en duurzame cacaoteelt. Hierdoor oogsten de boeren meer cacao én van betere kwaliteit. Meer weten? Meer eten? fortheloveofchocolate.nl