Vlaamse eco-shoppers zijn weer een nuttige website rijker. Sinds deze week is Ecoplan in de lucht. De vlag dekt de lading helemaal. Voer het door jou gewenste soot zaak in (bv. “natuurwinkel”), de plaats waar je in de buurt zoekt… en alle zaken die aan jouw wensen voldoen, komen in een stratenplan tevoorschijn.

Wel zo handig als je net verhuisd bent, in een stad aan het shoppen bent of gewoon de stap wilt zetten naar duurzaam consumeren. Ecoplan is een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken. Deze vzw wil de bewustere zaken én de bewustere consument naar elkaar toebrengen. Zo zetten ze in het kader van de Dag van de Webshop 10 ecologische webshops in de kijker.

Deze site beperkt zich tot Vlaanderen en Brussel, maar… inwoners van zuidelijk (en ander) Nederland zijn van harte welkom in de Vlaamse duurzame winkels. Ben je langsgeweest bij een Ecoplan-winkel? Geef dan je beoordeling (van 1 tot 5 sterren) met motivatie op www.ecoplan.be.

We wensen u alvast veel Vlaams shopplezier.