Happy-Kidzz is een concept dat ik tot voor kort nog niet kende, maar dat ik – en ik vermoed jullie met mij – alleen maar kan omarmen.

Er wordt zoveel gedaan voor kinderen elders op de wereld die onze hulp broodnodig hebben, maar ook in Nederland leven kinderen in armoede. We hebben het niet over mensen die sterven van de honger, maar voor wie een leuke uitstap naar de dierentuin, een pretpark of een cadeautje van de Sint die zo vanzelfsprekend is. Juist die groep mensen wil Happy-Kidzz bereiken, en dat doen ze op een wel érg leuke manier.

Als webshop kan je bij Happy-Kidzz je product – of wat je dan ook aanbiedt – door de happy kidzz-gezinnen laten testen. Zo kunnen deze gezinnen een dagje weg of kunnen ze een leuk cadeautje uitzoeken. Gratis. Daar tegenover staat dat ze hun bevindingen over het product, de site en de geleverde service in een verslagje op www.happy-kidzz.nl zetten. Zo krijgt marktonderzoek een heel nieuw – en blij – gezicht!

De gezinnen die kunnen meedoen met Happy-Kidzz zijn die gezinnen die nét teveel inkomen hebben om te kunnen genieten van de voelselbank. Als dagelijks budgetteren op voeding noodzakelijk is, dan besef je ook dat een dagje weg of nieuwe kleding vaak wishfull thinking is.

Kids staan – hoe kan het ook anders – centraal, maar hun doelgroep is zeer uitgebreid. Zo zij er ook testen voor vaders, moeders, grootouders en complete gezinnen. Jaarlijks organiseert Happy-Kidzz de “Happy-Day”: een jaarlijks terugkerende dag voor de testgezinnen waarbij het hele gezin in het zonnetje wordt gezet. Happy-Kidzz is op zoek naar sponsors die kunnen helpen bij hun geweldige initiatief.

Het idee is zo eenvoudig, maar zeg nu zelf: hier word jij toch ook happy van?