Vanaf Earth Day (en Goede Vrijdag) 22, 23, 24 én 25 april, gaan op verschillende plaatsen in Nederland groepen mensen op pad om Nederland te vergroenen. Het weekend is niet alleen groot omdat het vier dagen duurt, de bedoeling is ook dat er veel mensen en groepen aan meedoen.
Je kunt zowel met een groep mensen als alleen meedoen.
– Doe je mee met een groep? Check de handleiding op de website.
– Doe je alleen mee? Dat kan het makkelijkst door zaadjes te planten. Zonnebloemen doen het erg goed, en staan heel vrolijk. De laatste tijd planten mensen ook vaak tuinbonen. Ze zijn mooi, en iedereen kan ervan eten wanneer ze uitkomen. Iets meer werk is het om een ‘zaadbom’ te maken, maar het effect is des te groter. Op de site zie je ook een aantal voorbeelden van guerilla gardens.

Meld je aan op de website van GroenLinks (ook niet-leden van GroenLinks kunnen natuurlijk meedoen). Je krijgt dan een starter-kit. Hierin zitten zonnebloemzaden en tuinhandschoenen. Ook zie je een overzicht van de Guerrilla Gardeners die zich al hebben aangemeld.