Wie herkent niet de kracht van ogen?

Ogen geven aandacht, maken contact en creëren betrokkenheid. Als mensen ogen op zich gericht voelen zetten ze hun beste beentje voor. Ze gooien dan toch even dat plastic zakje in de afvalbak, glimlachen even naar een ander, enzovoort.

Uit onderzoek blijkt dat ook ogen van papier dit effect hebben op mensen. Doe mee met de makkelijkste manier om de wereld iets beter te maken: teken of print ogen en hang ze op plekken die extra aandacht verdienen.

Komende week zijn er op verschillende plaatsen in het land Oogje Op acties, onder meer in Den Haag en Zwolle. In Utrecht is er een speciale Onooglijke Stadwandeling aanstaande vrijdag.

Doe mee met één van deze acties. Of nog makkelijker. Begin in je eigen huis, straat of werkplek. Een kleine moeite met groot effect! Doe mee…