Het enigszins saaie imago van bio-fanaten doet weliswaar anders vermoeden, maar ook wij gaan wel eens van bil. Wel zo eco, zo puur natuur verstrengeld. Verantwoord of niet, de gevolgen van al dat gevrij zijn echter niet te overzien: kinderen. En als er iets slecht is voor het milieu, dan is het wel het produceren van nageslacht. Wist u dat een nieuw mensje tegen zijn 75ste in zijn eentje verantwoordelijk is voor de productie van goed 900 ton CO2 (New Scientist, 2008)?
 
Behoed eer ge het doet
Het is dan ook geen onverstandige zaak om te leven volgens het motto ‘behoed eer ge ’t doet’. De meest voor de hand liggende keuze voor dames, de pil, is echter verre van biologisch. De oplossing moet dan ook eerder uit mannelijke hoek komen. Condooms uit de buurtsuper zijn echter verre van snel afbreekbaar. Gelukkig hebben onze oosterburen een verantwoord alternatief op de markt gebracht: duurzame condooms met de klinkende naam Lümmel tüten (Love Pack in België en Nederland). De condooms zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten. Ze zijn vervaardigd uit natuurruber, afkomstig van een fairtrade plantage in het zuiden van India.