Enkele weken geleden schreven we al over biologische champagne van Agoston & Krieger, Organic Champagne, Taste & Tintle en Geschenk met Verhaal. Vandaag vullen we de lijst nog even aan met bubbels van It’s Organic, lekker-puur en de biologische wijnwinkel. It’s Organic heeft enkele heerlijke prosecco’s op de lijst staan. De nieuwe webshop lekker-puur verkoopt een tweetal biologische champagnes

Ook de biologische wijnwinkel heeft het assortiment uitgebreid met biologische champagne, cava en prosecco. Met de feestdagen in het vooruitzicht krijg je tot eind dit jaar 15% korting op alle biobubbels van de biologische wijnwinkel. De champagne, cava en prosecco van de zijn allemaal afkomstig van gecertificeerde biologische wijnhuizen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Zuid-Afrika. Mousserende wijnen zijn helemaal terug van weggeweest en biologische wijnen zijn al een tijdje aan een flinke opmars bezig. Ook van biodynamische wijnmakers – die nog een stapje verder gaan dan hun biologische vakgenoten – komen steeds meer mooie mousserende wijnen. En dus is het tijd voor biobubbels vindt Frank Rozendaal van BiologischeWijnwinkel.nl. “Biobubbels zijn extra feestelijk, want niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens op milieuvriendelijke wijze geproduceerd. Biologische en biodynamische wijnboeren gebruiken bij de teelt van hun druiven geen chemische bestijdingsmiddelen en werken in harmonie met de natuur. Dat wetende maakt dat je dubbelop van biowijnen kunt genieten!” Hier een greep uit het aanbod.

BiologischeWijnwinkel.nl biedt nu twee biologische Champagnes, twee Prosecco’s, een “Vonkelwijn” en een Cava. “De Cava van Can Vendrell is sappig, verfrissend, lekker! Hij ruikt naar citrus, is een beetje notig en heeft veel geel fruit in smaakpallet. Past mooi bij zoetwatervis en sushi en kan ook prima als aperitief geschonken worden”. De gebroeders Josep Maria en Antoni Albet i Noya wekken deze biodynamische schoonheid tot leven in de diepe kelders van landgoed Can Vendrell in Sant Pau d’Ordal, Spanje, waar al sinds 1982 op biodynamische wijze wijn wordt gemaakt.

De Cuvée Rose Brut van Bruno Michel is een rosé Champagne. Bruno heeft Champagne met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten gekregen van zijn vader. Sinds 1999 verbouwd hij zijn druiven op biologische wijze en op twee hectare werkt hij op biodynamische wijze. Zijn Cuvée Rosé geurt naar frambozen en aardbeien en heeft een heerlijke lange afdronk. Een feestje op zich deze wijn!