Tot voor kort was het nog best moeilijk om kerstverlichting met ledlampjes te vinden. En zeker als je van warme, sfeervolle verlichting houdt. Inmiddels zijn de led-kerstlampjes volop verkrijgbaar. Ze zijn wel wat duurder dan de “gewone” kerstverlichting. Waarom zou je dan toch voor deze lampjes kiezen? Ze verbruiken minder energie, ze gaan lang mee en kunnen tegen een stootje. Bovendien zijn er ledlampjes in veel warme kleuren verkrijgbaar.

Even zoeken op internet levert al heel veel webshops op waar je terecht kunt voor led-kerstlampjes in allerlei vormen en kleuren:

En wil je nog meer energie besparen, maak dan gebruik van deze tips van Milieucentraal:  trek de transformator van de verlichting uit het stopcontact als het licht uit is. Deze verbruikt namelijk ook energie als de lampjes niet branden. Doe de lampjes ’s nachts uit. Vergeet je ze nogal eens uit te doen? Gebruik dan een timer die de lampjes automatisch uitschakelt.