Een warme wintermuts kun je natuurlijk ook zelf breien. Want breien is een lekker relaxte bezigheid en weer helemaal hot. Ga bij voorkeur op zoek naar biologische wol, want schapen die voor de productie van wol worden gefokt, hebben niet altijd een fijn leven. Het keurmerk Woolmark verbiedt wel kinder- en dwangarbeid, maar stelt het geen eisen op het gebied van mens-, dier- en milieuvriendelijkheid. Bij de productie van biologische en biologisch dynamische wol wordt daar wel op gelet.

Voor mooie biologische wol kun je onder meer bij de volgende webwinkels terecht:

En misschien ken jij ook nog wel een mooi adresje. Laat het ons dan weten! Voor patronen (soms gratis) kun je ook op verschillende sites terecht:

  • Bij Trikoo kun je breipatronen- en pakketten bestellen. Ook organiseert Trikoo een cursus breien voor beginners!
  • Bij Garn Studio kun je gratis breipatronen vinden. De muts bovenaan dit artikel bijvoorbeeld.
  • Ook Jessica Tromp heeft een website vol breipatronen en je kunt er online leren breien vanaf de eerste steek!

Heb je zelf al een muts, maar wel zin om er een te breien? Brei dan een mutsje voor een baby in India. De campagne brei voor India van Save the Children loopt nu zo’n vier weken en er zijn inmiddels 5563 mutsjes gebreid. Pasgeboren baby’s sterven in India vaak door onderkoeling. Je kunt helpen dat te voorkomen door een mutsje te breien voor een baby in India. Op de website vind je meer informatie over de campagne, een patroon en ook een korte breicursus.