Zondag 19 september, van 10-16 uur organiseert Sincero fair fashion een gratis toegankelijke markt met biologische en fair trade producten bij de Moestuin in Utrecht, Laan van Maarschalkerweerd 2.

Het thema dit jaar is Vandaag is groen. Het is die dag ook de start van de Week van de Smaak. Dus naast het bewonderen van eerlijke en biologische kleding, cosmetica en spulletjes valt er ook van alles te proeven. (www.green-fair.nl)

Naast Sincero (dames-, heren en kinderkleding) zijn er diverse andere ‘groene’ bedrijven vertegenwoordigd op deze Green Fair. Bijvoorbeeld webwinkel Trikoo uit Utrecht met biologische wol, voor de stitch ‘n bitches onder ons.

Er zijn diverse(kinder-)kledingkramen die normaal alleen via internet verkopen: Ekodepeko, Goeiekleren, het groene warenhuis. Streep en Co. en de biologische babykamer. Voor accessoires kun je o.a. terecht bij LaTrib, Wanawa, De Puhashop en Goed Hip.

Voor cadeautjes ben je bij Eko2go aan het goede adres en voor verzorgingsproducten bij Miss Bio en Lavender Iris. Voor geestelijke en lichamelijke wellness ga je naar Judith Husmann of Mofymento. Dit jaar kun je ook biologisch beddengoed kopen, bij Pure Coverz.

Rond 12 en 14 uur kun je kijken naar een spetterende modeshow en tussendoor kleuradvies krijgen van Beken Kleur. Of luisteren en kijken naar een optreden van theaterkoor Vinger in je oor of de zangeressen Janneke en Maureen met begeleiding van gitarist Martin.

Ondertussen kun je bij de Biowijnclub proeven van biologische wijntjes met bijzonder lekkere vis van Wilde Alaska Zalm. Ficupala heeft Italiaanse lekkernijen en de mensen van de Moestuin zorgen natuurlijk ook voor lekkere broodjes en drankjes. Ga je voor vega, proef dan de plantaardige lekkernijen bij Happy Herbi en fiets de calorieën er weer af op een fiets van bamboe van Eerlijke Kansen. De kinderen kunnen zelf appelsap persen of geschminkt worden en er zijn heeeel veel speeltoestellen.

Omdat er een aantal webwinkels vertegenwoordigd is, is dit natuurlijk een unieke kans om hun producten eerst eens ‘in het echt’ te zien, proeven, voelen en passen, alvorens het aan te schaffen!

Kom dus gezellig langs! De toegang is gratis! Van 10-16 uur Moestuin Utrecht, Laan van Maarschalkerweerd 2, Utrecht. Voor een voorproefje kijk op: