Na het succes van de eerlijke chocoladeletters is het nu natuurlijk tijd voor de eerlijke paaseitjes. Nog even en je kunt altijd met een gerust hart genieten van chocola, want het aanbod eerlijke chocola wordt steeds groter! Tony Chocolonely heeft dit jaar verschillende eerlijke eitjes in het assortiment. Verder zet Max Havelaar het Fair Trade keurmerk dit jaar ook op de paaseitjes van Albert Heijn, Lidl en het Kruidvat.

Divine paaseitjes zijn gemaakt van fair trade chocola en onder meer te koop bij de wereldwinkels. Bij Oxfam België kun je ook nog een eerlijke paashaas en andere paasfiguren van chocolade bestellen.

En eet je liever een gekookt eitje dan een chocolade eitje? Let dan op het keurmerk op het ei. Kort samengevat: hoe lager de code op het ei, hoe beter het leven dat de kip heeft gehad. Code 0 is dus het beste. Op de site van Milieu Centraal kun je er meer over lezen.
Adopteer je een kip, dan bezorg je een kip een goed leven én kun je op de boerderij een paar dozen biologische eieren afhalen (6 doosjes voor 24,50, 12 doosjes voor 34,50 euro).