Vrijdagmiddag 22 januari 14:00. Bij Seats2Meet in Utrecht verzamelen zich ruim 250 mensen voor UZ. Een divers gezelschap met één gemeenschappelijke deler: de wil om zelf iets te doen om deze wereld wat beter te maken. Ze zijn gekomen om mensen en organisaties te ontmoeten, ideeen uit te wisselen en inspiratie op te doen – dit alles in een informele en gezellige sfeer.

De één wil haar tijd en kennis geven en zoekt daarvoor een mooie bestemming, de ander heeft een idee en zoekt inspiratie om dit verder uit te werken. De één werkt bij een grote hulporganisatie, de ander bij een commercieel bedrijf. Een derde studeert nog, een vierde is met pensioen.

Vrijdagavond 19:00. Met een hoofd vol nieuwe ideeen, plannen en afspraken verlaten de bezoekers UZ. Eén organisatie heeft een handvol nieuwe, enthousiaste vrijwilligers geworven. Een ander heeft inspiratie opgedaan voor haar nieuwe verbeter-de-wereld-initiatief. Een derde heeft eindelijk een goede invulling gevonden voor de vrije zaterdag. Een vierde heeft vanmiddag een idee verder geholpen in een vurige brainstorm. Allen hebben ze het gevoel echt iets te hebben bijgedragen aan een betere wereld.

Werken aan een betere wereld is leuk. UZ is een tweemaandelijks event waar mensen en organisaties samenkomen om elkaar te ontmoeten, elkaar te vinden in een gezamelijk doel. Vraag en aanbod vinden elkaar in een creatieve, ongedwongen sfeer. Deelnemers zijn grote hulporganisaties, kleine particuliere initiatieven, bedrijven met een vraag, individuen met een idee en mensen die “iets willen doen” met waar ze goed in zijn.

Kom jij ook naar UZ?