fsr-dh-tempVoor wie genoeg heeft van het online winkelen zijn er nu fair shopping routes uitgezet in Den Haag en Amsterdam. Aan de route in Utrecht wordt nog gewerkt. Het mooie is dat je in 1 oogopslag een mooi parcours uitgestippeld ziet langs de winkels met eerlijke fairtrade producten in de stad. Een mooi initiatief van Karen Kammeraat.

Karen houdt al bijna 2 jaar een weblog bij over eerlijke producten die te koop zijn in Den Haag. Ze beschrijft daar tal van winkels in Den Haag met de producten die ze verkopen. Alleen is het altijd nog even zoeken als je dan de stad in gaat en verschillende winkels wilt bezoeken. En daar biedt nu de Fair Shopping route uitkomst. Je kunt de kaart met de route van Den Haag downloaden op deze website. Er staan zo’n 25 locaties op de route en ook de nodige koffie stops onderweg zijn niet vergeten.

Voor Amsterdam en Utrecht zijn de vrijwilligers van Oxfam Novib op Doeners.net aan de slag gegaan. De kaart voor Amsterdam is inmiddels te downloaden op Eerlijkwinkelen.nl en heeft een twintigtal winkels. Utrecht is nog in de maak, dus als je nog leuke winkels weet die nog niet in het overzicht staan, meld het!