kerstboom_uitstekenNa de eerdere berichten over de adopteerkerstboom (huurkerstboom, retourkerstboom, leenkerstboom, pleegkerstboom) vond ik op de website van Petra Kroon nog een mooi bericht over kerstbomen die je zelf kunt omzagen / uitgraven bij Staatsbosbeheer. Je helpt daarmee Staatsbosbeheer het bos uitdunnen. Dit jaar staat een stuk bos ter beschikking bij Baarn (Hilversumsestraatweg 18, 3744 KC Baarn, inlichtingen: T 035-5416512.). Vergeet niet zelf een schop of een zaag mee te nemen.  En is dit je allemaal te gortig, dan is er nog altijd de zet-‘m-zelf-in-elkaar-boom-van-gerecycled-karton online te koop op de website van Good for All.

En dan de kerstversiering natuurlijk. Ook daarvoor levert Petra Kroon de nodige inspiratie.

Verantwoorde kerstballen van bijvoorbeeld Return to Sender. Deze mooie sneeuwbal uit Brazilië is online te koop bij de Hema. De andere kersthangers zijn op dit moment in de webshop al weer uitverkocht. Of bijvoorbeeld deze kerstversiering uit Phnom Penh te koop in de webwinkel van Oxfam Novib.

kaarsen

Zelf vind ik de tweedehands kaarsen die Petra Kroon noemt erg leuk. De sfeervolle kaarsen van het Tweede Lichtje worden gemaakt uit oud kaarsvet. Mooi toch! Ik heb ze nog niet in een online winkel gevonden, maar kijk eens op de lijst met verkoop adressen.

2 thoughts on “Kerstversiering niet te vergeten natuurlijk

  1. Nu ook adoptiekerstbomen in België! En wat een luxe: ze worden thuis bezorgd!
    Je koopt dit jaar voor 40 euro een kerstboom bij de vzw Champwell Biopromo in Arendonk in de Antwerpse Kempen. De boom wordt in een pot aan huis geleverd. Na Nieuwjaar komt Champwell de boom weer ophalen. De boom krijgt een label en wordt opnieuw geplant, in een groot bos vlakbij het F1-circuit van Francorchamps. Volgend jaar in december kun je je persoonlijke weer terugkrijgen. Vanaf het tweede tot het vierde jaar betaal je 20 euro. Zie voor meer info en adresgegevens± http://champwell.typepad.com/champwell/

Reacties zijn uitgezet