iphoneapplicatie_mini0Op zoek naar een biologische winkel of slager in de buurt? Sinds kort kunnen iPhone bezitters op een gemakkelijke manier de dichtstbijzijnde verkooppunten van biologische producten vinden. De toepassing heet Bio-Gids, maakt gebruik van GPS (Global Positioning System) en werkt in heel Nederland. Het nieuwe hulpmiddel is ontwikkeld door Biologica, de organisatie die biologische voeding promoot.

Volgens de initiatiefnemers is het meer dan zomaar een leuke gadget. Katrien Hornikx, marketeer bij Biologica: “Het is een handig hulpmiddel voor de moderne levensgenieter die interesse heeft in bio producten maar niet altijd weet waar ze te koop zijn. De toepassing is heel gebruiksvriendelijk omdat je direct de adressen in de buurt te zien krijgt.”

 Zodra je de toepassing opstart verschijnen de vijf dichtstbijzijnde verkooppunten met adresgegevens, website en telefoonnummer van de winkel. Zoeken op een bepaald soort winkel is mogelijk; je kunt bijvoorbeeld selecteren op natuurvoedingswinkels, bakkerijen of slagerijen.

Gebruikers van een iPhone kunnen de toepassing gratis downloaden in de App Store. Behoor je niet tot de gelukkige bezitters van een iPhone? Kijk dan op de geheel vernieuwde Bio-Gids online. Wellicht iets minder handig, maar met circa 1.600 verkooppunten van biologische producten is er ook bij jou in de buurt het nodige biologische te vinden.