dgeldWinkelcentrum Polderplein in Hoofddorp is op zaterdag 28 november van 11.00 tot 17.00 uur het decor voor de culturele manifestatie Doe gewoon eens lekker duurzaam. Op een lichtvoetige en ludieke manier wordt duurzaamheid onder de aandacht gebracht van het winkelend publiek. Duurzaamheid hoeft geen extra tijd en moeite te kosten maar levert juist quality time en een goed gevoel op. Zonder opgeheven vingertje, maar met plezier en een positieve insteek wordt het winkelend publiek in Hoofddorp getrakteerd op een aantal bijzondere activiteiten. Onder het genot van een heuse Duurzaam Tune, ook te beluisteren op de website.

Kunstenaar Martijn Engelbregt/ EGBG speelt hierbij een hoofdrol. Tijdens het winkelen word je uitgenodigd ‘de aarde een hand te geven’. Druk je hand ferm in een bolletje Haarlemmermeerpolderklei, net als de sterren in Hollywood. Er is wel een groot verschil: een handafdruk in Haarlemmermeer polderklei wordt gedroogd, met aandacht beschilderd en in gepaste cadeauverpakking vervolgens weer aan het winkelend publiek aangeboden. Benieuwd waar jouw handdruk gebleven is? Van alle kleibollen worden foto’s gemaakt en op www.aardig.nu gezet.

Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten:

  • een dansdemonstratie van Artquake op de Sustainable Dance Floor
  • jonge ontwerpers organiseren een Pecha Kucha on the Road speciaal over duurzaamheid
  • Een gratis REST.buffet: een speciaal buffet om te laten zien wat voor een heerlijkheden er te maken zijn van overschotten voedsel. Engelbregt serveert hapjes, op basis van overgebleven eten dat nog vers en prima te gebruiken is. Topkok Sjim Hendrix, die in het verleden kookte voor sterrenrestaurants, is culinair verantwoordelijk. REST.Buffet is gratis

Neem zaterdag ook wat vintage kleding mee en lever die in bij de stylisten van de Ecofabs Fashion Shop. Dé ideale gelegenheid om volledig duurzaam een nieuwe garderobe bij elkaar te shoppen zonder je portemonnee te hoeven trekken. Wat wil een milieubewuste fashionista nog meer in deze financieel roerige tijden. Duurzaam en hip gaan prima samen. Een duurzame lifestyle is juist weggelegd voor hiphonest mensen die bewust consumeren zonder concessies te doen aan hun lifestyle.

Hoe werkt het: Neem maximaal vijf kledingstukken mee die niet meer in je collectie passen. Het is de bedoeling dat de kleding er nog goed uitziet en fashionable is, het liefst van mooie designmerken of vintage, maar H&M-etjes en de Zara collectie mogen ook. Schoenen, tassen en accessoires zijn ook welkom.

Professionele stylistes beoordelen je kleding en geven je in ruil hiervoor ecodots (budget eco-chiq, medium eco-chiq of high-brow eco-chiq), waarmee je een nieuwe garderobe kunt samenstellen in de Ecofabs Fashion Shop.