toilettas

 “Na ruim dertig jaar actieve dienst bij de Britse brandweer, het vuur in het hele land bestrijdend, is de brandslang het bij uitstek geschikte materiaal voor een toilettas. Het materiaal heeft al bewezen bestand te zijn tegen de moeilijkste omstandigheden, dus het zal nu moeiteloos uw toiletartikelen beschermen – de slang is uiteraard waterbestendig, maar dat zorgt er niet alleen voor dat de inhoud wordt beschermd, maar ook dat de andere zaken in uw koffer gevrijwaard blijven van lekkende shampooflessen en exploderende tubes tandpasta.”

Zo wordt deze stevige toilettas aangeprezen op de website van Elvis en Kresse (E&K).  Elvis en Kresse (E&K is) maken alles van afval. Ze gebruiken  brandweerslangen uit de hele UK – en binnenkort ook uit Nederland. Ze schrobben alle modder en andere viezigheid eraf  en wat er dan  tevoorschijn komt, is heel mooi en duurzaam materiaal. Om hun dankbaarheid aan de brandweercorpsen in de UK te tonen, doneren E&K 50% van hun winst aan de Fire Fighters Charity in Engeland. Ook gaat een deel van de opbrengst naar projecten van twee koffieboeren: de bouw van een waterzuiveringsinstallatie in Jesus Maria, Nicaragua, en de bouw van woonruimte, keukens en wc’s in Santa Ana la Huerta, Guatamala.

E&K gebruikt niet alleen brandweerslangen voor hun producten, maar nog allerlei ander afval. Zoals: weggegooide koffiezakken,oud zeildoek, gebruikte bagagelabels, oude zonnebrillen en brillenkokers, overtollig tin (voor de gespen van de riemen) en bekleding van oude kantoormeubelen.

En ook verder zijn E&K heel goed bezig:

  • De verpakkingen zijn hergebruikt of gerecycled.
  • Dozen zijn op zijn minst een keer eerder gebruikt: oude schoenendozen, grapefruitkratten, plastic tassen et cetera.
  • De productlabels worden met de hand gedrukt op oude bagagelabels.
  • De toilettassen, handtassen en werktassen worden opgevuld met oude kranten.
  • De voering van de kaarthouder is gemaakt van oud zeildoek.

En Daar zijn E&K – terecht – best trots op!

toilettas2De toilettas kost 46 euro en is te kopen via de webshop en in verschillende winkels in Nederland.
Kijk op de site voor de adressen.