bankje boerderij.jpgNet op tijd voor de feestdagen opent FeelGoodSpeelgoed hun nieuwe webwinkel met houten speelgoed uit Sri Lanka www.feelgoodspeelgoed.nl. Feel Good Speelgoed staat voor eerlijke handel en ecologische producten.

Feelgood Speelgoed is groot voorstander van eerlijke handel. Gegarandeerd wordt dan ook dat het speelgoed volgens de richtlijnen van Oxfam Novib ‘eerlijk’ word geproduceerd en ingekocht. De fabriek waar de producten wordt geproduceerd, veelal naar nederlands ontwerp, werd zo’n 18 jaar geleden geopend om de plaatstelijke werkgelegenheid te ondersteunen.

Het speelgoed in de webwinkel wordt verkocht is voor het grootste gedeelte met de hand gemaakt. Het materiaal bestaat voor 90% uit stevig rubberhout. Rubberhout is het meest ecologisch verantwoord houtsoort. Een groot voordeel van dit hout is dat het niet splintert en daarom heel geschikt is voor speelgoed. De producent van al dit moois verbindt zich bovendien tot duurzame bosbescherming, dit om te vermijden dat er meer hout wordt gekapt dan dat er bijgroeit.

Dus voor de Sinterklaas nog kapstokjes, puzzels, boekensteunen, speelsets of opbergbankjes nodig? Op naar FeelGoodSpeelgoed.