Omroep Llink deed onlangs gekscherend een oproep voor een blondjestax met een vette knipoog naar een zekere hoogblonde parlementariër onder ons.  Het burgerinitiatief heeft inmiddels ruim 1300 ondertekenaars. Al heel wat, maar nog lang niet genoeg om in de tweede kamer op de agenda te komen. Daarvoor zijn meer dan 40.000 stemmen nodig. Daarom even een overzichtje van natuurkappers in Nederland. Daarmee kun je zelf al heel wat doen om schadelijke effecten van blonderen tegen te gaan. En natuurlijk om te profiteren van alle andere gezonde producten die deze kappers gebruiken.

Natuurkappers in Nederland
Natuurkapsolon The New World in St. Maartensdijk werkt alleen met plantaardige haarkleuring van Oliebe. Volgers Rose van The New World geeft najaarshenna met rabarberwortel en rozemarijn op grijs een heel natuurlijk blond resultaat. Kapsalon Haarzuiver in Den Haag werkte als eerste in Nederland alleen maar met milieuvriendelijke middelen. Inmiddels voorziet zij andere kappers in Nederland van de natuurlijke kleurstoffen van Oliebe. Zoals Viva La Vida in De Punt,   Huid- en Haarsalon Défi in Wijk en Aalburg en Huis van Groen in Den Haag. Bij De Bruin en Cho met vestigingen in Joure, Heerenveen en Lemmer kun je je milieuvriendelijke kappersbezoek combineren met een heerlijke Spa. Tenslotte is er een Ecosalon Irene in Veldhoven.

Natuurkappers in Vlaanderen
Ook in Vlaanderen zijn er de nodige verantwoorde kappers. Zo is er de biokapper in Gent. Biokapper Olivier in Zulte en Kapsalon Haarfijn in Zele. De natuurkapper in Antwerpen werkt met een eigen verzorgingslijn die uitsluitend natuurlijke grondstoffen bevat. Onder het motto gezond haar is mooi haar. Tenslotte kun je ook terecht bij Haarkunst in Wambeek.

Wellicht heb ik jouw kapper nog over het hoofd gezien. Laat het even weten door te reageren op dit bericht ….. vast bedankt….

26 thoughts on “Iedereen naar de natuurkapper

 1. Ik ben op zoek naar een natuurkapper in de omgeving van Sint-Truiden of Hasselt (provincie Limburg – België). Kent er iemand zo’n kapsalon?

 2. Ben op zoek naar een henna-kapper bij mij in de buurt,
  T.w. Heemskerk, Beverwijk, Castricum, Uitgeest.
  Dank voor Uw event. reaktie.

 3. Ik ben op zoek naar een biologische kapper in de buurt van Venlo Limburg. Voor een op natuur basis keratine behandeling.Zonder formaldehyde-vrije keratineproducten.

 4. Hai,

  Ik werk enkel met natuurlijke, biologische en milieuvriendelijke producten in mijn salon in Middelburg

  Groetjes,
  Mariska

 5. Een erg mooi ecologisch merk is ook Rolland uit Italie! Wordt gebruikt door onder andere Into Hair in Zwolle, RS Kappers in Barendrecht en Ragazzi Kappers in Noord-Limburg.

  Rolland is een innovatief Italiaans haarverzorgingsmerk dat is opgericht in de jaren ’50. Het merk is erg vooruitstrevend als het om maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat. Rolland heeft de ambitie om zoveel mogelijk zorg te dragen voor het milieu door het ontwikkelen van ecologisch verantwoorde producten en verpakkingen. De producten van Rolland worden ontwikkeld op basis van natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten, kruiden, essentiële oliën, vitaminen en mineralen. Rolland was het eerste internationale haarverzorgingmerk met ammoniavrije haarverf en ammoniavrije blondeerproducten. Daarnaast was Rolland ook het eerste merk met PPD vrije verf!

  De ingrediënten die gebruikt worden voor de producten worden niet chemisch behandeld en zijn ecologisch verantwoord geproduceerd. Daarnaast wordt displaymateriaal gemaakt van ecologisch hout en brochures van FSC papier. Naast de zorg voor het milieu kenmerken de producten van Rolland zich door een Italiaanse uitstraling en een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

  Erg leuk om je eens in verschillende merken te verdiepen als natuurkapper!

 6. Ik kan in de provincie Utrecht geen kapper vinden die werkt met Henna kleuring. Dan toch maar weer naar Harriet in Steenwijk.Zij gebruikt niet uitsluitend natuurproducten, maar zij is wel goed en zeker niet duur.
  Naam: Haaa@rjet
  Kapsalon
  Adres: Willem van de Veerstraat
  Huisnummer: 18
  Postcode: 8331 BK
  Plaats: Steenwijk
  Telefoon 1: 0521-516245

 7. Montie
  Culturele natuurkapper
  of Natuurlijke cultuurkapper
  De eerste biologische kapper in Rotterdam sinds 1992 met 100% natuurlijke haarverf en producten (o.a. oliebe, logona)
  http://www.montie.nl
  tel. 010 4362630
  Groet

 8. Kan iemand mij een adres geven van een natuurkapper in de omgeving van de provincie Utrecht en Noord-Holland?
  mvg Ellen Werner

 9. Ik was gister bij een ecologische kapsalon in Beringen (Vlaanderen): Eco-Coiff Patricia, Koolmijnlaan 198 beringen

 10. ik ben benieuwd want ik heb een ppd allergie en vraag me af of er geen ppd in de verf zit want in soomige henna:s zit het wel

 11. Mijn kapper in Rotterdam verft alleen met puur natuurlijke verfstoffen.
  De Kapper
  Gerarda Dijkema
  Beukelsdijk 124 A
  3022 DC Rotterdam
  010-4257475
  info@dekapper.net

  Gr.,
  Sonja Tuinman

 12. Ook dit is een salon dat reeds 25jaar bezig is met natuurlijke, bio en eco verantwoordelijke producten.

Reacties zijn uitgezet