“Arme kindjes, onschuldige dode dieren, een verstoord ecologisch systeem, een uitpuilende kledingkast. Er zijn genoeg egoïstische en altruïstische motieven om niet meer te shoppen. Maar wees eerlijk, het lukt gewoon niet! Daarom organiseren wij dit kledingruilfeest.”
Aldus de organisatoren van UpperWareHouse.

roze20jurk20a620flyer_klein

Op vrijdag 12 juni kun je kleding ruilen in de Upperwarehouse ruilwinkel in Arnhem. Een geweldig initiatief in deze tijden van consumptie (én van crisis). In de ruilwinkel vind je mooie miskopen en misfits. Je kunt er rondneuzen in de kast van honderden anderen. En zit iets voor je bij, maar is het bijvoorbeeld net iets te groot? Dan kun je je aanwinst ter plekke laten veranderen. Ontwerpers en naaisters passen het kledingstuk voor je aan.

Zo werkt het: Bij AFF Monsteratelier aan de Klarendalseweg 534 in Arnhem kun je tot 12 juni elke dag tussen 11.00 en 17.30 drie kledingstukken inleveren. Kies wel bijzondere, mooie kledingstukken uit. Met een oud versleten T-shirt kun je niet aankomen. 
Ook op de avond zelf mag je nog kleding inleveren. Wie kleding inlevert komt op de gastenlijst. Iedereen die op die lijst staat, kan vrijdagnacht 12 juni gratis shoppen in de UpperWareHouse ruilwinkel. Heb je geen mooie miskopen? Dan is de entree 10 euro.