weekvandezeeHet is weer ” Week van de Zee”. Nog tot en met het weekend kun je meedoen aan meer dan 150 activiteiten.  Hou je van surfen? Wil je met je kinderen naar een demonstratie kornetvissen, of doe je graag mee aan een schilderworkshop aan de haven? Kom dan naar de Week van de Zee 2009.  Maak in Renesse nachtwandeling, slenter in Bergen aan Zee langs poëziepanelen in de branding of maak tussen Noordwijk en Zandvoort een Goede VIS fietstocht.

Centraal staat dit jaar de Goede Vis. Er is net een nieuwe viswijzer uit van Stichting de Noordzee en het Wereld Natuur Fonds. Daarin vindt je in één oogopslag welke vissen je wel of beter niet kunt eten. Je kunt de viswijzer downloaden op de website Goede Vis. Sta je net in de viswinkel en heb je hem niet bij de hand? Dan kun je nu een SMS sturen naar  4422  met de vissoort die je wilt kopen en je krijgt per ommegaande bericht of deze groen (prima keuze), oranje (tweede keuze) of rood (liever niet) is. Of kijk op met je mobieltje snel even op mobiel.goedevis.nl.

Bijna honderd restaurants in Nederland serveren tijdens de Week van de Zee (16 tot en met 23 mei) een Goed VISmenu. Op dit menu staan alleen maar vissoorten uit de groene kolom van de VISwijzer of vissoorten met het MSC-keurmerk. Restaurantbezoekers kunnen daardoor genieten van een verantwoord menu. Kijk op de website welke restaurants meedoen en zoek nog even een leuk restaurant uit voor het weekend.