Het overkomt je natuurlijk niet dagelijks dat je overweegt een nieuw huis te laten bouwen. Maar ben je toevallig op zoek, denk dan eens aan Holz100.  Met Holz100 is het mogelijk om van hout betere gebouwen te maken: duurzaam, technisch beter, zekerder, gezonder en energiezuinig. Uniek is dat er gewerkt wordt met 100% hout zonder gebruik te maken van lijm of nagels door op een speciale manier met “deuvels” een oersterke hout-hout verbinding te realiseren. Terwijl het tegelijkertijd architecten veel creatieve mogelijkheden biedt.

holz100

Holz100

EDIT:Het bouwsysteem HOLZ100 wordt niet meer geleverd door Bouwpuur, maar nu door ecoScala. Bouwpuur gebruikt inmiddels het Nur-Holz houtbouwsysteem.
Het Holz100 systeem wordt in Nederland geïmporteerd door Bouwpuur. Bouwpuur is een nieuwe Nederlandse onderneming, opgericht door de Marco Prins en Claudia van Pul. Bouwpuur introduceert producten op basis van een gedachte uit de cradle-to-cradle-filosofie: probeer in plaats van minder slecht, goed te zijn. Het Oostenrijkse bouwsysteem Holz100 voldoet daar helemaal aan. Met Holz100 is het mogelijk om écht goede gebouwen te maken, in technisch, ecologisch én maatschappelijk opzicht. Het bouwsysteem is ontwikkeld door Ing. Erwin Thoma-Holz GmbH, met productielocaties in Oostenrijk, Duitsland en Noorwegen. Thoma heeft de afgelopen jaren al meer dan 1000 gebouwen geproduceerd van Holz100.

Cradle to cradle
Het concept ‘afval is voedsel’ vormt de kern van Cradle to Cradle (C2C). Alle gebruikte materialen kunnen na hun leven in het ene product nuttig worden ingezet in een ander product. Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen optreden en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of milieuneutraal zijn.

Het resultaat? De kringloop is compleet en afval is voedsel.

afval-is-voedselDuurzame ontwikkeling is de ontwikkeling waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. De Cradle to Cradle filosofie gaat een stap verder: niet alleen voorzien in onze eigen noden, maar ook toekomstige generaties meer mogelijkheden bieden. Dit met als motto: probeer goed te zijn in plaats van minder slecht.

De drie basisregels van Cradle to Cradle:

  • Afval = voedse
  • Zon is de energiebron
  • Respect voor Diversiteit