Op 28 maart 2009 om 20.30 uur gaat het licht weer uit. Over de hele wereld zullen steden, gebouwen, bedrijven en huishoudens een uur lang ‘op zwart gaan’: Earth Hour.

Earth Hour is een actie van het internationale Wereld Natuur Fonds tegen klimaatverandering. Het werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australie. Vorig jaar deed de rest van de wereld mee. Ruim 50 miljoen mensen deden toen een uur lang het licht uit.

Waarschijnlijk gaat Earth Hour 2009 dit record overtreffen. Er zijn al meer dan 350 steden die hebben laten weten dat ze meedoen. Ook veel opvallende gebouwen en monumenten zullen tijdens Earth Hour in duisternis zijn gehuld.

Het Wereld Natuur Fonds roept ook in Nederland zo veel mogelijk mensen, steden en bedrijven op om zich aan te sluiten bij Earth Hour: doe het licht uit tegen klimaatverandering!

One thought on “28 maart: Earth hour 2009

  1. Dear people, I don’t understand what is all the fuss about this earth hour, for me it’s of no use. Don’t get me wrong I like the fact that people collaborate together for sustainability. But turning of the lights for one hour doesn’t help at all. It only saves money and not the environment. Now people use batteries and candles instead and those are not much better. It’s more effective if we would work that one hour and spend the money we made on a sustainable power production product and install it permanently. This can be a small solar panel or a wind generator, and this device will then produce electricity all the year and for many years to come. So if we collaborate together and create some large solar fields, we can! one day be without the need for a coal or nuclear power plant. Not even thinking about the new economy that we create.
    So for next time make it the “buying a sustainable power product day.” So that we can live via the (3p)² principal.
    = People Planet Profit Polluter Pays Principle: The principle that the polluter pays the costs of clearing the problems that are associated with the pollution that has been created for the next generation of people on this planet.

Reacties zijn uitgezet