Onder deze warme wollen dekentjes blijft je kind gegarandeerd warm, zelfs in deze koude tijden.

     

Ze zijn gemaakt door de Kenana Knitter Critters. Dat is een faitrade project voor Keniaanse vrouwen. Zij maken dekens van wol van eigen schapen en kleuren deze met natuurlijke materialen. Iedere deken is uniek en wordt persoonlijk gesigneerd door de vrouw die het heeft gemaakt. 
De dekens zijn te koop bij Annaki.

Annaki is een online winkel voor hippe natuurlijke kinderkleding, beddengoed en cadeautjes voor kinderen van 0 tot 7 jaar. De winkel is in 2008 opgericht door Inez Kuiper. Zij kwam in aanraking met natuurlijke kinderkleding doordat haar dochter vaak ziek was. De huisarts vertelde haar dat het voor de ontwikkeling van een kind erg belangrijk is dat hij het warm genoeg heeft. Bij een te koud gekleed kind gaat alle energie zitten in het warm houden van het lichaam. En wat houdt het lichaam het beste warm? Wol. Wol houdt het lichaam op een constante temperatuur en neemt het vocht goed op. Het is bovendien geschikt voor kinderen met allergieën.

Op zoek naar wollen kleertjes en dekentjes kwam Inez ook in aanraking met andere natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen en zijde. Zij besloot al snel zelf een winkel in deze mooie producten te beginnen.
Annaki verkoopt spullen van de volgende ‘natuurlijke’ merken: Serendipity, Joha, Lana, Living Crafts, Cosilana, Noonoo, Kenana. Alles is gemaakt met respect voor mens en natuur. De kleding en dekentjes zijn allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen, wol en zijde. Bij het productieproces zijn geen pesticiden gebruikt en de spullen zijn op een verantwoorde manier geproduceerd. Bij de productie zijn eerlijke lonen betaald en er is geen gebruik gemaakt van kinderarbeid.