Update oktober 2009: De nieuwe modellen van de Pharox ledlamp (Pharox 200 / Pharox 300) zijn online verkrijgbaar via www.mijnpharox.nl.

De Pharox ledlamp van Lemnis Lighting is heel wat in het nieuws geweest. Een superzuinige ledlamp die ik al enkele keren wilde gaan aanschaffen. Tot nu toe bleef ik telkens steken omdat de lamp alleen maar voor klanten van Oxxio te koop was in Nederland en ik al enige tijd prima bij Greenchoice zit. Maar nu kan iedereen de Pharox ledlamp bij de webshop van Lemnis Lighting zelf bestellen.

Voor wie de lamp nog niet kent, het is een unieke nieuwe ledlamp. De lamp geeft net zoveel licht als een 40 Watt gloeilamp maar gebruikt maar 4 Watt. Superzuinig dus, ook vergeleken met spaarlampen, en de lamp past gewoon in een standaard fitting. Het licht is wel iets witter en de prijs is even schrikken. Bestel je er als consument 4 dan kosten ze zo’n 30 euro per stuk. Het duurt even maar dat verdien je wel terug, want de lamp gaat extreem lang mee, wel 35 jaar. Gebruik ze vooral op plekken waar het licht veel aan is dus.

De Pharox ledlamp is hiermee een prachtig baken in de wereld van zuinige ledverlichting. Niet voor niets is de lamp vernoemt naar de Pharos vuurtoren uit het oude Alexandrië. Vergeet de spaarlamp, hier moet het naar toe, superzuinige led-verlichting die lang meegaat.

Wil je meer technische details, dan kun je eens lang bij Olino. Daar vind je een gedetailleerde vergelijking van de Pharox ledlamp. Ben je al overtuigd of wil je hem gewoon eens proberen, dan kun je nu dus direct door naar de webshop.