Update oktober 2009: De nieuwe modellen van de Pharox ledlamp (Pharox 200 / Pharox 300) zijn online verkrijgbaar via www.mijnpharox.nl.

De Pharox ledlamp van Lemnis Lighting is heel wat in het nieuws geweest. Een superzuinige ledlamp die ik al enkele keren wilde gaan aanschaffen. Tot nu toe bleef ik telkens steken omdat de lamp alleen maar voor klanten van Oxxio te koop was in Nederland en ik al enige tijd prima bij Greenchoice zit. Maar nu kan iedereen de Pharox ledlamp bij de webshop van Lemnis Lighting zelf bestellen.

Voor wie de lamp nog niet kent, het is een unieke nieuwe ledlamp. De lamp geeft net zoveel licht als een 40 Watt gloeilamp maar gebruikt maar 4 Watt. Superzuinig dus, ook vergeleken met spaarlampen, en de lamp past gewoon in een standaard fitting. Het licht is wel iets witter en de prijs is even schrikken. Bestel je er als consument 4 dan kosten ze zo’n 30 euro per stuk. Het duurt even maar dat verdien je wel terug, want de lamp gaat extreem lang mee, wel 35 jaar. Gebruik ze vooral op plekken waar het licht veel aan is dus.

De Pharox ledlamp is hiermee een prachtig baken in de wereld van zuinige ledverlichting. Niet voor niets is de lamp vernoemt naar de Pharos vuurtoren uit het oude Alexandrië. Vergeet de spaarlamp, hier moet het naar toe, superzuinige led-verlichting die lang meegaat.

Wil je meer technische details, dan kun je eens lang bij Olino. Daar vind je een gedetailleerde vergelijking van de Pharox ledlamp. Ben je al overtuigd of wil je hem gewoon eens proberen, dan kun je nu dus direct door naar de webshop.

23 thoughts on “Pharox ledlamp nu voor iedereen te koop

 1. De besparing met LED is tegenwoordig enorm. Met de hoge energiekosten en steeds lagere investering is een LED lamp steeds eenvoudiger terug te verdienen.

 2. van postcode loterij gewonnen pharox ledlampen trost geinstalleerd in drie pits kamerlamp met dimmer.
  Eerste dag flikkerde het licht bij hogere stand. Na 1 dag geen licht meer en blijkt de is de dimmer stuk. Blijkbaar is dimmable toch complexer dan gesuggereerd wordt ?

 3. M.een tijd geleden van postcode lot. een ledlamp Pharox etc. gekregen.6 watt. was er nlij mee heb nog een lamp gekocht. De eerste lamp gaat nu na enige tijd spontaan uit, is dan heel warm. Durf hem niet meer te gebruiken. Wat is hier na korte tijd gebruik aan de hand?M.vr.gr A.Sanders

 4. Ledlampen hebben veel voordelen. Ik zal er een aantal noemen:

  Het grote voordeel van LED is uiteraard het zeer lage energieverbruik , in een aantal gevallen slechts 10% van een vergelijkbaar gloei of halogeenlamp. Verder is natuurlijk de enorme lange levensduur van maximaal 50.000 branduren zeer opvallend. De duurzaamheid van LED komt niet alleen door het hoge aantal branduren maar zeker ook doordat de LED tril en schokbestendig is. Verder zijn opvallend: geen opwarmtijd, direct vol licht; meer dan 1.000.000 schakelingen zonder kapot te gaan; geen ultraviolette of infrarodestraling straling.

 5. Wij hebben in de woonkamer onze 40 watt gloeilampen vervangen door pharox dimbare lampen.
  Welk type dimmer moeten we instaleren of is de bestaande dimmer ook geschikt.

 6. Lamp verkregen via de postcodeloterij bij AH. Toegepast in de slaapkamer. Hoewel de lamp eerder overeenkomt met een gloeilamp van 40 W dan een van 60 W, valt hiermee nog te leven. De kleur van het licht was in het begin aangenaam. Nu, na een beperkt aantal branduren, is het licht rose-roodachtig van kleur, met een veel lagere opbrengst. Zodanig dat ik deze heb vervangen door een spaarlamp.
  Wat mij zorgen baart is dat dit bepaald ggeen reclame is voor de dure led-lamp. Of ben ik een uitzondering? Ik ben graag bereid om een volgend exemplaar te proberen, maar ga daar zeker geen € 25,– voor uitgeven. Ik zou graag zien dat de leverancier, als hij tenminste in zijn product gelooft, mij een vervangend exemplaar ter beschikking zou willen stellen. Wellicht dat ik dan mijn mening kan herzien. Nu zeg ik: niet doen.

 7. Lamp gewonnen via de postcode loterij, na +_ 300 branduren stuk althans er zit waarschijnlijk een bimetaal in na een uurtje branden gaat de lamp uit, wact je een uur doet hij het weer een uur.
  in dat opzicht een echte spaarlamp, maar geen voorbeeld om overal dit soort lampen in te zetten.
  Kan ik de lamp omruilen voor een andere ? tenslotte is een levensduur van 25 jaar +_ 7500 branduren.
  De prijs van een spaarlamp (ook al is ie gewonnen) id te hoog om nu al stuk te mogen zijn.

 8. Ik heb onlangs via de postcodeloterij bij AH een ledlamp in ontvangst genomen en direct thuis toegepast.Volgens de berichten gaat deze lamp ongeveer 25 jaar mee, bij mij thuis heeft deze lamp nog geen 2 maanden gefunctioneerd. Zijn hier nog meer reacties van bekend? Ik wil wel wat(t) aan energiebesparing doen maar als ik deze lamp in de naaste toekomst aan wil schaffen a €30,- houdt ik het voorlopig bij een ouderwetse gloeilamp.

 9. De lamp van de postcode lotertij direct in de tuin lantaarn geplaatst. Brand daar per keer +/- 12 uur. Na 2 maanden kapot dus deze keer de 25 jaar niet gehaald. Jammer, ’t was een dooie mus(lamp)

 10. Bij de Albert Heijn ligt ie ook al voor 25,99.
  Een heel verschil met de andere led lampen, want die geven akelig blauw licht. Deze geeft redelijk goed warm wit licht.

 11. uw led-lamp ligt kennelijk inmiddels in ‘de winkel’. Maar in welke winkels dan?

 12. Hallo van Zweden
  De lamp van de postcodeloterij is perfect dimbaar.
  Jouw probleem zit waarschijnlijk in het minimum vermogen waarvoor een dimmer geschikt is bv 22 tot 300 watt.
  In dit geval zou je 4 lampen tegelijk moeten gebruiken.
  Je kunt dit uitproberen door tegelijk met de led een gloeilamp te laten meebranden.
  Johan

 13. Hallo Ron,
  Inderdaad nogal een verschil. Die informatie is blijkbaar aangepast bij de nieuwe modellen. Bedankt voor de correctie!

 14. Beste Han.
  Deze gaat geen 35 jaar mee, maar 25 jaar.
  (Ook volgens de postcodeloterij).
  Dat is een verschil van 10 jaar.
  Dat vind ik nogal wat verschil.

 15. Op de verpakking van de gratis ledlamp staat dat deze dimbaar is. Dit hebben we dus geprobeert en het blijkt dat deze dus niet dimbaar is. De gebruikte dimmers zijn van het merk Jung. (tast dimmers voor gloeilampen en halogeenlampen gevoed door trafo) Eerst dacht ik dat het kwam door dat de dimmers in een memory stand stonden, dus gedimt aangaan. Maar bij het wijzigen hiervan zodat deze vol aangaan is deze nog steeds niet dimbaar.

 16. waar kan ik in Haarlem de ledlamp kopen gelijk aan die welke ik kreeg van de Postcodeloterij

Reacties zijn uitgezet