Groningen is zich aan het profileren als de duurzaamste stad. Ze pakken het op vele terreinen aan. In september deden meer dan 1000 werknemers mee aan de actie om hun bandenspanning op peil te brengen. Afgelopen zaterdag nog ging ook in Groningen het licht uit voor de Nacht van de Nacht. En wil je je dak begroenen dan kun je subsidie van de gemeente Groningen krijgen.

Energiebesparing dus, groen in de stad en ook wat eerlijke handel betreft laat Groningen zich niet onbetuigd. ook de titel ‘Fair Trade Stad’ wil Groningen als eerste in de wacht slepen. Vrijdag 31 oktober is er in het stadhuis van Groningen de allereerste Fair Trade vakbeurs van Nederland. De bedoeling is dat winkeliers, restaurants, cafés, hotels en andere bedrijven meer Fair Trade producten gaan verkopen. Nu verkoopt al meer dan de helft van de bedrijven Fair Trade producten. Maar dat kan beter hebben ze in Groningen bedacht.

Zou het ze gaan lukken in 2009?
Ben je in het Noorden die vrijdagmiddag, neem even een kijkje en laat het ons weten hoe het er voor staat. Wie weet gaat er binnenkort wat duurzaamheid betreft ook niets boven Groningen.

Fair Trade Vakbeurs
Vrijdag 31 oktober
Stadshuis in Groningen
14.00 – 19.30 uur