De Colorbike waar we dit jaar al eerder over schreven is genomineerd voor de Wereldprijs 2008. Deze prijs is bedoeld voor particulieren die samen met mensen uit ontwikkelingslanden projecten opzetten. De wedstrijd is een initiatief van COS Utrecht, regionaal centrum voor internationale samenwerking, samen met RTV Utrecht en de gemeente Utrecht.

Het idee van Colorbike is eenvoudig. Eén fiets voor jezelf en één voor iemand anders. Uit de opbrengst worden fietsen in Nicaragua, Bolivia en Madagaskar gekocht voor kinderen die te ver van school wonen. Met deze fiets kunnen ze toch onderwijs volgen en een toekomst opbouwen. Bekijk ook de uitzending die RTV Utrecht over het project heeft gemaakt.


 

De genomineerden dragen met hun projecten bij aan de Millenniumdoelen. Dat zijn acht afspraken om in 2015 een betere wereld te hebben. Vanaf 1 oktober kan het publiek zijn stem uitbrengen via www.rtvutrecht.nl. Dus spreekt het project je aan, breng dan je stem uit op Colorbike.

Of bezoek de website van Colorbike en verwen jezelf met zo’n kleurrijke fiets.