Vandaag is de eerste YUGA store in Haarlem geopend. YUGA zoekt, vindt en verkoopt mooie kleding met een eerlijk verhaal. Ondernemers Dewi Pinkster en Daan Dirkson zijn de initiatiefnemers van dit nieuwe winkel concept: een stijlvolle winkel waar mode en duurzaam prima samengaan.

Eerst fashion, dan fair
YUGA verkoopt duurzaam gemaakte (bio-) mode van tal van labels: Alchemist, M’BRAZE, Suite69, Circle of Trust, Nathalie Verlinden, maar ook Simple Shoes, Le Big, Imps & Elfs, Boob, Dutch Spirit e.a., onder het motto ‘fashion meets fair’. “Voorop staat fashion”, benadrukt Dewi Pinkster. “Je zoekt tenslotte kleding die geweldig staat, maar je wilt ook weten of je jeans of jurkje op een mens- en milieuvriendelijke manier is gemaakt. Kortom: of het ‘fair’ is. En dan zit je bij YUGA helemaal goed..”

Positieve verandering
Niet alleen de kledingcollectie van YUGA is op een verantwoorde manier gemaakt, maar ook bij het ontwerp en de inrichting van de winkel zelf zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt. Daan Dirkson: “Met YUGA willen we laten zien dat maatschappelijk verantwoord ondernemen ook mooi en hip kan zijn. Het is een kwestie van de juiste keuzes maken en samenwerken met partners die zich inzetten voor een positieve verandering in ondernemerschap en het genereren van winst. Wij kozen ervoor om het concept en de inrichting met Jeroen van Zwetselaar en Sander Veenendaal van ontwerpbureau Heldergroen te ontwikkelen. Heldergroen werkt graag samen met bedrijven die maatschappelijk verantwoord te werk gaan.

Verder is onze energieleverancier ‘Green Choice’, gebruiken we FSC papier, zijn de tassen gemaakt van maïs of bananenbladeren en is er voor de inrichting gekweekte bamboe gekozen.”
Met ‘het verhaal achter de kleding’ laat YUGA haar klanten zien dat ook zíj kunnen bijdragen aan positieve verandering, door te kiezen voor fairtrade. De keuze voor fair hoeft niet ten koste van fashion te gaan, dat bewijst YUGA.

Naar de winkel
Er is alleen nog een winkel in Haarlem, maar wie weet. De plannen zijn groots en wellicht volgt er nog eens een winkel in jouw stad, of online. Voor nu is het adres:
YUGA store
Kruisweg 72,
Haarlem