b79.png

Dit originele koekblik komt uit Indonesië. Het is gemaakt van oude blikjes en nu voor 15 euro te koop in de Belgische webshop Ethicstore.be.  

Vorig jaar won Eticstore de Befair Award, een prijs van 5.000 voor het beste eerlijke handelsinitiatief in België. In de webshop vind je allerlei ethische en eerlijke producten: 100% biologische (aantrekkelijke) kleding, 100% biologische cosmetica, originele spullen voor in huis, boeken, dvd’s, cd’s en lekkere dingen.
Een deel van de opbrengst gaat naar verenigingen die eerlijke handel of duurzame ontwikkeling promoten.

noodles4.png
Ook in de webshop van Ethicstore.be: geweldige T-shirts van Monsieur Poulet uit West-Afrika. Mét Max Havelaar keurmerk en gedrukt met niet-giftige inkt.

Ethicstore.be heeft de Befair prijs gewonnen omdat het volgens de jury een “website is met een doordachte marketingstrategie”. Uit het succes van een bedrijf als Ethicstore.be blijkt dat Fair Trade nog steeds groeit en in een nieuwe fase komt. Fair Trade wordt professioneler en breder. Er Komen steeds meer particuliere Fair Trade initiatieven en ook de traditionele Fair Trade organisaties besteden steeds meer aandacht aan marketing en een professionele bedrijfsvoering.