Nu Pasen voor de deur staat en de mensen volop eieren inslaan stijgt ook het aantal adoptiekippen. Dat meldt de bedenker van het project Adopteer een Kip, stichting Biologica.
Sinds 2003 kun je een kip adopteren. Er zijn al meer dan 50.000 mensen die dat  hebben gedaan. Dankzij adopteer een kip zijn biologische eieren een populair biologisch product geworden. Voor dertig euro kun je een kip adopteren. Je kunt dan ook elke maand zes eieren afhalen bij natuurvoedingswinkels in heel Nederland. De boerderijen stellen regelmatig hun bedrijf open zodat je naar je kip kunt komen kijken. Dat kan bijvoorbeeld ook met Pasen. Heb je daar geen tijd voor, dan kun je de scharrelkippen ook bekijken via een webcam.
En voor een eerlijk, vrolijk Pasen kun je ook een bezoekje brengen aan de wereldwinkel bij jou in de buurt. Daar zijn vrolijke paasversieringen te koop. Bijvoorbeeld leuke kippen van blik en riet, eieren van zeepsteen, eieren van schelp en eieren om aan een mooie paastak te hangen.

kip.jpg

Bij de werelwinkel online van itsfair is deze leuke kip van gerecycled plastic te koop. Hij kost 14,95 euro.