banner_h-racer_landscape.gif

 De H-Racer is de kleinste waterstofauto ter wereld. Het is de miniatuurversie van waterstofauto’s die autofabrikanten nu ontwikkelen. Het autootje bevat alle basisonderdelen waarmee ook echte waterstofauto’s zijn uitgerust.

Het tankstation dat erbij zit produceert zelf kleine hoeveelheden waterstof waarmee je de tank in de H-Racer kunt vullen. Waterstofproductie gebeurt  door elektrolyse met elektriciteit van een zonnepaneel (of 2 batterijen als er geen zonlicht is). Het water splitst in waterstof en zuurstof. Je ziet zuurstof belletjes in het water naar boven ontsnappen en de waterstoftank van de H-Racer langzaam voller worden. Er is maar weinig waterstof nodig om de auto te laten rijden. De enige uitstoot is puur water.

Nu nog een leuk speeltje voor liefhebbers, maar hopelijk dé auto van de toekomst!

De H-racer en andere waterstofautootjes zijn te koop via Geos Energie. Op de site is ook te zien wat er allemaal mogelijk is met waterstof.

One thought on “Reis naar de toekomst met deze kleine waterstofauto

  1. Hopelijk is dit NIET de toekomst…

    Electrolyse is hooguit zo’n 80% efficient en een beetje brandstofcel maar 45% efficient. Deze auto gooit derhalve minstens zo’n 64% van de beschikbare energie van de zonnecel gewoon weg. Als je de waterbak en de electrolyse en brandstofcelspullen eruit sloopt en de zonnecel direct aan de motor koppelt, heb je 2.7x zoveel power tot je beschikking. En dan hoef je al dat extra gewicht niet mee te zeulen. Dus zonder al die onzin zal je auto al gauw 3x zo snel zijn. Of 3x zo zuinig.

    Oftewel, als zulke autos daadwerkelijk geproduceerd zouden worden, zijn ze 3x zo duur in het gebruik als een gewone elektrische auto. Niemand zal ze dus ooit kopen. De Hydrogen Age bestaat niet. Het is slechts een verzinsel van mensen die een onvoldoende hadden voor natuurkunde om subsidie los te peuteren van andere mensen die ook een onvoldoende hadden voor natuurkunde…

    (repost van mijn comment op zinfo.nl)

Reacties zijn uitgezet