Het is alweer bijna maart: tijd om te zaaien. Wil je eens iets nieuws in je tuin? Of ben je al lang op zoek naar zaad van een zeldzame plant? Ga dan eens naar de website van De Nationale Proeftuin, de grootste zaadruilbeurs van Nederland. Hier kun je gratis zaden aanbieden en aanvragen.
Er is momenteel bijvoorbeeld vraag naar Gele Spekboon, Gaspeldoorn en Bergerwt. In het aanbod vind je onder meer Italiaanse Ossetong, Malva en Rode Zonnebloem. Allemaal zelfgekweekt, en daardoor biodivers zaad afkomstig van hobbytuiniers en plantenliefhebbers. Soms zeldzaam, soms niet. En zit je met vragen over planten of over tuinieren? Dan vind je op de website vast het antwoord. Er staat veel informatie op en je kunt je vragen ook stellen in het Forum.

One thought on “De Nationale Proeftuin: gratis zaad en goede raad!

  1. ik ben dit jaar met de cursus bijenhouden gestart en zou graag zaden willen die aantrekkelijk zijn voor de bij en schaduwplant zijn zaai ze achter ons huis in een parkje wat ik overigens al jaren doe mvrgroet jos

Reacties zijn uitgezet