rugzak.jpgDe Zwitserse firma Freitag maakt tassen van oude vrachtwagenzeilen, veiligheidsgordels, binnenbanden en gebruikte airbags.
De twee Zwitserse broers Freitag woonden begin jaren ’90 in een klein rumoerig appartement in Zürich, langs de snelweg. Elke dag zagen en hoorden ze vrachtwagens langs hun appartement rijden. Eén van de broers kwam op het idee om van oude, vieze vrachtwagenzeilen tassen te gaan maken.

Het was het begin van een succesvol bedrijf. De broers wonen niet langer langs de snelweg…

De Freitag-tassen zijn sterk en waterdicht. Er zijn meer dan 1000 modellen te koop, in verschillende vormen, maten en kleuren. Er zijn schoudertassen, rugzakken, boodschappentassen en laptoptassen.
Je kunt een tas online bestellen, maar je kunt op de website (store-locator) ook kijken waar je in Nederland een Freitag-tas kunt bemachtigen.

5 thoughts on “Snelwegtas; made in Switzerland

  1. Beste Hans,

    Ik heb even wat gespeurd, maar volgens mij wordt de rugzak inderdaa niet meer geproduceerd. Je zou nog naar de verkooppunten in Nederland kunnen bellen (staan op de Freitag website) of op zoek naar een tweedehands rugzak. Op e-bay heb ik er in elk geval een gevonden: http://cgi.ebay.co.uk/FREITAG-BONANZA-BACKPACK—olive-green_W0QQitemZ330382885382QQcmdZViewItemQQimsxq20091204?IMSfp=TL0912040110003r1615.
    Misschien vind je dochter Kultbag ook wel een mooi merk. Die tassen zijn ook gemaakt van oude zeilen. Zie: http://www.goodsense.nu/2008/05/26/tas-van-cabriodak/ en zij maken nog wel rugzakken: http://www.kultbag.de/index.php?aktion=detail&artnr=10495&artikelgruppe=Sprint&

  2. Mijn dochter is op zoek naar een rugtas van freitag. Waar is deze nog te koop ?
    Zouden niet meer geproduceerd worden ?

  3. tjonge, weer een. 1001 manieren om tassen te maken van gerecycled materiaal. Ik vind geloof ik de tassen gemaakt uit oude surfzeilen toch mooier dan deze.

Reacties zijn uitgezet